Muži: Rožmitál - Ejpovice 18:18 (8:10)

06.10.2019 16:25

Nesmírně vyrovnané utkání, kdy se ani jednomu soupeři nepodařilo zvýšit náskok o více než dva góly, dnes dopoledne viděli početní diváci ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále. Dramatický duel Spartaku Rožmitál se Sokolem Ejpovice v II. lize národní házené vyprovokoval zvláště v druhé půli obecenstvo k hlasitým projevům radosti nevole.

Zápas začal pro Rožmitál nešťastně, neboť už ve třetí minutě prohrával 0:2 a pesimisté v hledišti se již připravovali na třetí prohru Spartaku za sebou. Naštěstí je národní házená tak dynamický sport a s tolika brankami, že Rožmitalané náskok soupeře dotáhli a ve 14. minutě byl stav nerozhodný 5:5. Pak domácí dokonce o branku vedli, ale soupeř vždycky srovnal a na konci prvních třiceti minut dokonce přidal dvě branky navrch.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Obě mužstva se střídala ve vedení a skóre, jež bylo buď vyrovnané  nebo maximálně o jednu branku ve prospěch domácích či hostů, mělo v 25. minutě na ukazateli stav 17:17.

Posledních pět minut zvedlo diváky ze sedadel. Takové to byly dramatické okamžiky, kdy se útoky přelévaly tu na jednu tu na druhou stranu a obě mužstva měla úplně stejně daleko či blízko k vítězství. Nakonec byl s nerozhodným výsledkem 18:18 po poločase 8:10 viditelně spokojenější domácí Spartak.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Vondrášek, D. Franěk, J. Stoklasa - R. Stöckl, P. Šourek, J. Pazderník, J. Pičman

Branky: Šourek 8, Stöckl 4, Pazderník 4, Pičman 2 - za hosty: Šik 8, Stašek 8, Michalfeit 2

Po sedmi odehraných kolech má teď Rožmitál 5 bodů a Ejpovice deset. Příští víkend podzimní část II. ligy skončí dvoukolem, které Spartak Rožmitál odehraje doma. Nejdříve v sobotu 12. října odpoledne hostí nováčka soutěže Spartak Modřany a o den později v neděli Šroubárnu Žatec, jež sestoupila z I. ligy.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode