Muži: Rožmitál – Modřany 19:21 (12:11)

12.10.2019 19:17

Vzhledem k postavení Spartaku Rožmitál a Spartaku Modřany v tabulce II. ligy národní házené se dalo předpokládat, že dnešní utkání ve Starém Rožmitále bude velmi vyrovnané. Rožmitalané byli totiž před tímto zápasem osmí s pěti body a hosté z Modřan devátí a měli jen o jeden bod méně. V odpoledním duelu hrála roli i skutečnost, že s celkem Modřan, který v II. lize nováčkem, Rožmitál nikdy nehrál.

Už nástup Modřan na hrací plochu byl impozantní. Patnáct především mladých hráčů v modrém, ještě nedávno dorostenců, předvedlo skupinovou rozcvičku a když rozhodčí poprvé pískl, začalo hlasité povzbuzování ze střídačky, které trvalo celých šedesát minut. Trenér tak divoce gestikuloval a křičel, že byl slyšet až ve městě. A k tomu všemu si hráči z Modřan celý zápas natáčeli na video.

První branku vstřelili domácí, hosté ovšem rychle za sebou vsítili tři góly, takže v páté minutě to bylo 1:3 pro Modřany. V té chvíli by si z domácích diváků určitě nikdo nevsadil na to, že právě dvougólovým rozdílem Rožmitál prohraje. Vždyť se domácímu Spartaku začalo dařit a celý první poločas o jednu či dvě branky vedl. Poločas skončil 12:11 a obecenstvo chovalo naději, že vítězství Rožmitál nakonec uhraje.

Druhá půle ale byla velmi divoká. Ve vedení se obě mužstva střídala a v 24. minutě byl stav nerozhodný 18:18. I když šest minut před tím si domácí vybrali oddechový čas a radili se, jak se gólově od soupeře odpoutat, nezadařilo se. Modřany dávaly góly a Rožmitál se trefoval do brankáře. A tak skóre hrozivě narůstalo ve prospěch hostů, až tři minuty před koncem byl na ukazateli stav 18:21. I když poslední slovo měli domácí, o výsledku bylo rozhodnuto. Navíc Jiří Stoklasa utrpěl červenou kartu.

Rožmitál nečekaně prohrál s mužstvem Modřan 19:21 a klesl na předposlední místo. Zítra nastoupí v posledním zápase podzimu opět doma proti Žatci. Začátek je stanoven na půl jedenácté.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, T. Fous, D. Franěk, J. Stoklasa - R. Stöckl, P. Šourek, J. Pazderník, J. Pičman, P. Melichar

Naše branky: Šourek 9, Melichar 5, Stöckl 4, Pazderník 1 - za hosty: Mikýsek 11, Jetel 5, Jáneš 3, Nesnídal 2

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode