Na hasičském plesu nezůstala volná židle

10.02.2019 08:09

Nabitý velký sál městského Společenského centra a vynikající atmosféra – to byly dva hlavní poznatky, které si v noci na dnešek odnášel každý ze 140 účastníků tradičního plesu Sboru dobrovolných hasičů ze Starého Rožmitálu. Vynikající hudba, symbolické vstupné 100 Kč a ještě symboličtější desetikorunová cena za lístky do tomboly nechávaly účastníkům bálu v peněženkách stále dost financí na nákup v přilehlém baru, takže to by bylo, aby nebylo veselo.

Hlavním tahákem tomboly, která co do počtu výher dosahovala téměř legendárního čísla 333, což byl počet stříbrných hasičských stříkaček, které stříkaly přes stejné množství stříbrných střech, byl sprchový kout Ravaku v ceně deseti tisíc korun. Ostatně ani ostatní ceny nebyly k zahození, neboť obsahovaly široké spektrum od divoké zvěře přes brambory, lahve či textil až po naučnou literaturu.

Lidé se však v tajícím sněhu přibrodili na ples také pro zábavu, kterou obstarala osvědčená kapela Signál střídající klasické polky a valčíky s dnes už také téměř klasickými fláky šedesátými léty počínaje a současným desetiletím konče.

Dychtivě očekávanou předpůlnoční událostí, stejně jako před rokem či před dvěma, bylo vystoupení taneční sekce DSH SDH StR. Divadelní spolek holek (DSH) při Sboru dobrovolných hasičů (SDH) ve Starém Rožmitále (StR) tentokrát vsadil na spartakiádní retro a kdo nebyl těch pět minut v sále, neuvěří. Takový frenetický potlesk, pískání, výskání a provolávání slávy snad městské kulturní zařízení ještě nezažilo.

Když se plesající hosté k ránu rozcházeli k domovům, tak teprve spadla z hasičů únava a vystřídala ji radost z povedené akce. Vždyť uspořádat takovýhle ples, to znamená dlouhou přípravu a pak realizaci na místě desítek členů sboru a mnohdy i jejich rodinných příslušníků. Takže všem ze Starého Rožmitálu patří veliký dík! O svém vydařeném plesu si jistě rádi počtou nejen na tomhle webu a na facebooku, ale určitě i v Příbramském deníku, jehož redaktorka Šárka Spáčilová vše důležité pečlivě zaznamenávala.

K plesu se ještě několikrát vrátíme.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode