Na podzim viděl nejvíc karet Jiří Stoklasa

13.02.2019 06:10

Jarní část II. ligy národní házené se nezadržitelně blíží, tak jistě není na škodu si připomenout podzimní zápasy Spartaku Rožmitál. Postavení v tabulce, návštěvnost domácích utkání i potenci našich útočníků jsme již probrali (viz lednové zprávy v rubrice Házenkáři). Dnes se zaměříme na záležitosti svazové disciplinární komise neboli na tresty.

V deseti podzimních duelech 2018 se nejvíce žlutil, ale i červenal obránce Jiří Stoklasa, který se stal třetím nejtrestanějším hráčem obou skupin II. ligy. Rozhodčí mu ukázali celkem čtyřikrát červenou a dvakrát žlutou kartu. Oproti předešlým podzimním utkáním tedy Jiří značně přitvrdil. V roce 2017 dostal všehovšudy jen jednu červenou.

Kupodivu druhým největším hříšníkem, avšak daleko za Jiřím Stoklasou, je útočník Roman Stöckl s jednou žlutou a jednou červenou kartou. Jsou to jeho vůbec první karty v lize. Dvě žluté karty viděl obránce David Franěk, což je oproti podzimu 2017, kdy jich posbíral pět, znatelný rozdíl. První ligovou kartu v životě viděl také útočník Jakub Pazderník a hned červenou! Bilanci našich provinilců loňského podzimu uzavírají obránce Pavel Blažek a útočník Petr Melichar po jedné žluté kartě.

Diváci byli ve Starém Rožmitále během loňského podzimu pěkně krotcí. Bylo to totiž poprvé, kdy nebyli rozhodčím napomínáni! V roce 2016 si nás rozhodčí zapsal do notýsku hned při našem prvním ligovém zápase po postupu z krajské soutěže proti celku Litohlav a v roce 2017 se situace opakovala v střetnutí proti Vřeskovicím. V této souvislosti je třeba zmínit, že si kotel ve Starém Rožmitále pamatují i na svazu, neboť za poslední tři roky II. ligy diváci na žádném jiném hřišti napomínáni nebyli!

Jiří Stoklasa ke svému brankáři jen tak někoho nepustí

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode