Národní házená bez diváků. Rodiče mohou pomoci dětem

06.10.2020 12:15

Národní sportovní agentura vydala na svých webových stránkách výklad k nouzovému stavu v souvislosti se sportem.

Nás zajímá národní házená, a to jak mistrovská utkání mužů, tak dětí. Obecně platí pravidlo, že se zápasy odehrají bez diváků a na hřišti může být v jednom okamžiku maximálně 130 hráčů a členů realizačních týmů, což je pro Starý Rožmitál až až. Co k tomu říká ministr zdravotnictví Roman Prymula? Klikněte zde.

A co mají dělat děti a jejich rodiče? Národní sportovní agentura položila v této souvislosti ministerstvu zdravotnictví tento dotaz:

Bude možné postupovat v případě doprovázení dětí rodiči na sportoviště tak, že rodič pomůže dítěti s vystrojením na trénink/zápas/závod, následně ve hrazeném prostoru sportoviště předá dítě do péče trenérů, poté tento prostor, potažmo prostory sportoviště opustí a po ukončení tréninku, případně utkání, či závodu si dítě opět ve vyhrazeném prostoru převezme zpět? Celý tento proces se bude dít za dodržení základních preventivních opatření ze strany rodičů – nošení roušek, dodržování odstupů, desinfikování rukou.

A tady je odpověď: Ano, takový postup je možný. Na základě usnesení vlády České republiky ze dne 30. 9. 2020 č. 958 bodu II. Krizového opatření, byla omezena účast na sportovních akcích v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy nebo účast na přípravě pro takovou sportovní akci. Doprovod rodičů na sportoviště není samotná účast na sportovní akci, a proto se na ně omezení účasti nevztahuje. Je tedy možné děti na sportoviště doprovázet, pomáhat s přípravou na trénink/zápas/závod, prostor následně opustit a po skončení sportovní akce si dítě na sportovišti zase vyzvednout.

Takže vše je jasné. Soutěže mohou pokračovat, jen diváci bohužel ostrouhají. A lokální televizi v Rožmitále ještě nemáme...

Celé výkladové stanovisko Národní sportovní agentury najdete zde.



© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode