Národní házená: Petr Šourek vsítil oproti minulé sezóně o 69 branek víc

17.06.2013 12:53

 

Dnes naposled se podíváme na střeleckou produktivitu našich útočníků v sezóně 2012/2013 Oblastního přeboru Západočeského kraje v národní házené. Celkem se ve dvaadvaceti utkáních naši borci střelecky prosadili takto:

Petr Melichar              82

Jakub Pazderník           5

Jiří Pičman                 35

Roman Stöckl              68

Petr Šourek               232

Josef Zemek                 5

Na první pohled je znát převaha Petra Šourka, který letos překonal svůj loňský rekord, kdy nastřílel 163 gólů, a suverénně se tehdy stal nejlepším střelcem celého přeboru.

Nejinak tomu bude i tentokrát, i když pořadí střelců v rámci soutěže pořadatelé ještě nevydali. Víme, že Šourek v podzimní části dal 100 branek a druhý M. Petrák z Kyšic o 23 méně. Na jaře se náš borec ještě podstatně zlepšil a vstřelil 132 góly.

Celkem se tedy za sezónu 2012/2013 trefil 232krát do černého. Oproti minulé sezóně se zlepšil o 69 branek!

Nelze předpokládat, že by ho někdo v rámci oblastního přeboru celkově předstihl. Prostě Petr Šourek je nejlepším střelcem národní házené v západních Čechách. Jistě to není přehnané konstatování, neboť ani nejproduktivnější útočníci obou druhých lig a celostátní první ligy nevstřelili tolik branek jako on!

V této souvislosti je ovšem nutné připomenout, že střelecké umění Petra Šourka vyvěrá nejen z jeho šikovnosti a trénovanosti, ale také z vynikající souhry a podpory ostatních hráčů. Na letošním výkonu Spartaku Rožmitál bylo znát, že ke každému zápasu naši borci nastupovali jako stmelený tým, kde všichni táhli za jeden provaz.

Podrobnější zhodnocení však necháme na Petru Melicharovi, s nímž připravujeme obsáhlý rozhovor.

Petr Šourek „při práci“.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode