Naši nejmladší soutěžili v okresním kole hry Plamen

14.04.2013 18:41

6. dubna 2013 se v Zalužanech konalo okresní kolo celostátní hry Plamen. Akce se zúčastnila rovněž hasičátka našeho SDH, jež se na něj připravovala v hale bývalých rožmitálských kasáren. Děti trénovaly štafetu dvojic, lezly po laně, střílely ze vzduchovky, učily se zdravovědu, topografii, poznávat technické prostředky, uzlování a určovaly vhodné a nevhodné hasicí látky.

V samotném zalužanském okresním kole skončily takto: V závodu požární všestrannosti byla obě naše družstva – mladší i starší žáci – shodně na 19. místě. V závodě požárních dvojic se starší žáci umístili na 20. místě, a mladší dokonce na místě sedmnáctém.

Celostátní hru Plamen vyhlašuje Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Družstva dětí do 15 let se mohou postupně přes obvodová, okresní atd. kola propracovat až do každoročního celostátního finále. Posláním hry je rozvíjet dětské znalosti, vědomosti i dovednosti a získávat návyky s přihlédnutím ke specifickým oblastem požární ochrany. Cílem hry je soutěžní formou podporovat celoroční mimoškolní pestrou činnost dětí se zájmem o požární ochranu,

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode