Nebezpečné bouřky nás minuly

22.07.2014 08:30

Silné bouřky, které včera 21. července 2014 zasáhly většinu území republiky a leckde nadělaly velkou paseku, se Starému Rožmitálu vyhnuly. Vpodvečer se sice od východu pomalu přikradla malá bouřička, ale ta nenadělala ani rámus, ani se od ní nesvítilo. Dokonce se ani nezdvihl vítr. Spustila jen slabý déšť, který vydržel až do noci. Byl to tak zvaný životadárný déšť, který neničí, ale naopak prospívá. Příroda u nás už opravdu potřebuje pořádně svlažit, vždyť ve Vlčavě je tak slabý průtok vody, že například před mostem v Luhu se po mnoha letech vytvořil žabinec.

Dnes ráno do 8 hodin opět s přestávkami pršelo, ale na Vlčavě to není ani znát. Její stav můžete sledovat na měřidle v Zadním Poříčí  na https://www.rozmitalptr.cz/stavy-vodnich-toku/  Bohužel čidla přímo v Rožmitále v Nádražní ulici a ve Starém Rožmitále na Nábřeží B. Sadílka jsou opět nefunkční nebo alespoň nelze jejich údaje odečítat na internetu.

Srážkovou činnost (i díky meteoradaru na brdském vrcholu Praha u Rožmitálu) můžete průběžně sledovat na portálu ČHMÚ: https://hydro.chmi.cz/hpps/main_rain.php?t=r&mt=&id=1

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode