Nebylo důležité zvítězit, ale zúčastnit se

04.06.2016 18:07

K dopolední zprávě o zahájení turnaje starších přípravek v národní házené na stadionku ve Starém Rožmitále, přidáváme ještě něco k jeho průběhu a výsledky.

Na turnaji hrály celky: Kyšice A a B, Blovice, Přešice A, B a C, Rožmitál, Božkov, Litohlavy, Tymákov a Nezvěstice. Zvítězily děti z Božkova, které ve finálovém utkání vyhrály nad áčkem Kyšic 8:5. Jistě to bylo pro Božkovské velké zadostiučinění, neboť mužstvo dospělých museli pro nezájem před lety rozpustit a teď vidí, že jim vyrůstá nadějná házenkářská generace.

Děti z Rožmitálu skončily celkově na devátém místě. Jim zejména je určen náš titulek: Nebylo důležité zvítězit, ale zúčastnit se a sbírat další zkušenosti. Neboť právě na takovýchto turnajích, kdy mohou změřit síly s jinými, získávají zkušeností nejvíc.

Počasí turnaji přálo, i když musel být pro déšť asi na dvacet minut přerušen. Hráči a členové výboru oddílu národní házené domácího Spartaku zvládli organizaci na jedničku a založili tradici každoročního setkávání malých házenkářů. Při odjezdu hostů se totiž pláckem nesla jediná zpráva: Rádi se budeme do Starého Rožmitálu vracet!

Poslední branka ve finálovém zápase Božkova s Kyšicemi

Všude bylo dětí jako máku

Ceny předával předseda oddílu národní házené Spartaku Rožmitál Ing. Petr Pazderník

Tolik automobilů ve Starém Rožmitále ještě neparkovalo

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode