Nejlépe útočily Hudčice a Březnice

06.09.2015 11:12

Dlouho očekávaný první ročník Staroměstské dětské ligy v požárním útoku je už za námi. V sobotu 5. září 2015 se po loňské zkušební akci sešlo na plácku u Vlčavy ve Starém Rožmitále pět soutěžních družstev dětí, jež si poměřily dovednost a rychlost při požárním zásahu. Soutěžilo se ve dvou kolech, při čemž je zajímavé, že všechna družstva dosáhla výrazně lepších časů až napodruhé.

V kategorii mladších mladých hasičů byl nejlepší SDH Hudčice s časem 21,35 vteřin, na druhém místě zaostal za vítězem jen s nepatrným odstupem SDH Starý Rožmitál s časem 22,56 vteřin, a odměnu za třetí místo s vybojovaným časem 33,03 vteřin si odnesl SDH Podlesí.

V kategorii starších mladých hasičů nastoupila jen dvě družstva a vzájemný souboj vyhráli hosté z SDH Březnice v čase 24,87 vteřin. SDH Starý Rožmitál po neplatném prvním pokusu skončil v soutěži s časem 27,68 vteřin.

Nakonec stejně bylo jasné, že v tomhle sobotním odpoledni vyhráli vlastně všichni, kteří se na plácku před hospůdkou U splavu sešli, ať už to byli malí hasiči a hasičky nebo diváci. Prožili ve Starém Rožmitále krásných pár hodin a už teď se jistě těší na druhý ročník.

K akci se ještě vrátíme.

Předávání cen všem zúčastněnhým družstvům. Povšimněte si žen vpravo, o nich ještě napíšeme příště.

Vítěz kategorie mladších - Sbor dobrovolných hasičů Hudčice

Vítěz kategorie starších - Sbor dobrovolných hasičů Březnice

Foto: Vlasta Schwangmeierová

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode