Nejlepší junioři ČR měli soustředění v Rožmitále

06.07.2013 12:30

Jak už jsme informovali, po dvou letech se do Rožmitálu vrátil celostátní letní výcvikový tábor juniorů v národní házené. Od neděle 30. června do soboty 6. července 2013 bylo u nás na soustředění osmdesát nejlepších mladých hráčů národní házené z celé republiky.

Na hřišti ve Starém Rožmitále, kde hraje svá utkání TJ Spartak Rožmitál, se nejen trénovalo, ale i hrálo.

5. července 2013 byl sehrán přátelský zápas mezi domácím TJ Spartakem Rožmitál a juniorským výběrem. Naši borci nastoupili v oslabené sestavě a bylo to na jejich výkonu znát, i když nemůžeme juniory podceňovat, neboť hráli velmi dobře. První poločas pro nás skončil debaklem 7:13. Ve druhé půli jsme se sebrali a stali jsme se mladému soupeři rovnocenným partnerem. Druhou třicetiminutovku jsme prohráli jen o dvě branky 11:13. Celkově jsme tedy utkání prohráli 18:26.

Dvě exhibiční utkání v národní házené viděli diváci o den později. Nejdříve se hrál zápas dívek, a to výběr Sokolů proti výběru Tělovýchovných jednot. Družstvo TJ těsně vyhrálo 12:11.

Po nich nastoupili k utkání nejlepší chlapci. V duelu Čechy – Morava zvítězili Češi 22:18. Obě utkání byla velmi pohledná a rychlá, takže početné obecenstvo mohlo být se sportovní úrovní spokojeno.

Pro město Rožmitál i oddíl národní házené Spartaku je soustředění nejlepších juniorů a juniorek z celé České republiky obrovská pocta. V roce 2011 byl jejich pobyt bez chyby. Jistě tomu tak bylo i letos. Ostatně proto se vracejí. Všichni Rožmitálští, kteří se na přípravě a realizaci soustředění podílejí, mají od nás už teď jedničku!

Více o soustředění i o utkáních v sekci Novinky. Fotografie jsou na https://www.facebook.com/Cvokarskemuzeum .

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode