Než vzpomínky zapadnou … 20. pokračování

14.02.2018 05:52

Dnes setřeme prach ze vzácné fotografie, na níž jsou současní důchodci, ale tenkrát – patrně v roce 1961 – to byly ještě malé děti. Snímek byl pořízen o masopustním veselí před Kocíkouc chalupou v Rybově ulici. A koho jsme rozpoznali? Zkuste to s námi, kdo je kdo! 

Podle nás jsou  odleva doprava František Franěk, Jaroslava Homulková, Jaroslava Homulková (shoda jmen), Blanka Kalová, Jaroslava Lásková, Jana Záveská, Květa Fraňková, Matějková, Václav Trčka, asi Metlička, Marie Homulková, Karel Jelínek, Karel Stehlík, Jaroslav Trčka (Burďák), Emanuel Milec, František Trčka (Burďák), Jan Kusbach, Karel Toman, František Leiterman (Círek), Karel Kulovaný, Jiří Plachý, Karel Chloupek, František Šourek, Jaroslav Kulovaný (Charvátek), Václav Kulovaný, Karel Trčka (Ferďák), Jaroslava Pecharová, ležící František Trčka (Kožmín).

A když máme před masopustem, tak přidáme ještě dvě fotografie z archivu Marcely Minaříkové. Na nich už určitě všechny maškary poznáte. Vždyť tyhle dva snímky jsou o 30 let mladší, než záběr od Kocíkouc chalupy, tedy z roku 1991. Anebo, že už by i na nich ležel prach?

A jako bonbónek se ještě podívejte na dva snímky, které jsou dokonce z konce 60. let a pocházejí z archivu národních házenkářů. Pozná se na nich ještě někdo?

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode