Nové knihy (i o Rožmitálu) v Rožmitálu

19.06.2020 07:21

V prodejně Drogerie-knihy na rožmitálském náměstí jsou teď k dostání žhavé novinky o Brdech a tím samozřejmě i Rožmitálu.

Kniha historika Tomáše Makaje a fotografa Jaroslava Vogeltanze Brdy z vydavatelství Starý Most přináší tipy na netradiční výlety brdským pohořím. Oblíbený autor vyhledává atraktivní místa, která z části leží mimo tradiční turistické trasy, objevuje lokality s velmi zajímavou historií i přírodní krásy. Provádí čtenáře po stezkách, na kterých chodili turisté před více než sto lety. Z celkových 77 míst je příbramskému okresu věnováno třicet, z toho deset Rožmitálu a jeho okolí.

Příruční turistický průvodce z Ottova vydavatelství s QR kódy se zaměřuje na nejvýznamnější přírodní i historické památky Brd. Patnáct tras pro cyklisty i pěší turisty je navrženo tak, aby začínaly i končily ve větším městě s možností hromadné dopravy i občerstvení, možnost občerstvit se nechybí ani v terénu. Náročnost výletů se pohybuje ve čtyřech stupních, o výškovém profilu informuje u každé trasy graf, ze kterého je patrné i uvedené celkové převýšení. Podrobná přiložená mapka zobrazuje vždy příslušný úsek, trasa je v něm barevně zvýrazněna. Všechny mapy i texty s popisem trasy si lze za pomoci QR kódů stáhnout v elektronické podobě.

Starý most vydal rovněž výpravnou publikaci o hradu Rabí, nejrozlehlejší hradní zřícenině v České republice. Kniha, která se věnuje stavební historii památky, událostem a životním osudům postav, které jsou s hradem spojené, pověstem i legendám, vychází v roce 600. výročí prvního dobytí hradu husity. Rok 2021 zase přinese výročí druhého obléhání hradu a osudného úrazu husitského vojevůdce Jana Žižky.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode