Nový Kemmler bude větší a dříve

27.02.2023 11:48

V červnu minulého roku jsme zveřejnili prvotní informace o záměru firmy Kemmler Electronic s.r.o., jednoho z největších zaměstnavatelů na Rožmitálsku, přemístit po více než 20 letech provozní závod z Cvokařské ulice na pozemky, které společnost zakoupila v areálu bývalých rožmitálských kasáren.

K vyřešení právních komplikací souvisejících s majetkoprávními vztahy k části společného podílového vlastnictví s tzv. nedostatečně identifikovaným vlastníkem (NIV) a s vlastníky staveb stojících na nových pozemcích firmy, se předpokládala poměrně náročná cesta. Nakonec se ukázalo, že realita je lepší, než si kdo mohl představit.

Dál už hovoří výkonný ředitel firmy Radovan Smrž:

„Společnosti Kemmler Electronic se podařilo zjistit úplnou identitu NIV*) a dát podnět Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových k zapsání skutečného vlastníka pozemků. To ovšem vyžadovalo otevření dědického řízení uzavřeného v roce 1975, po kterém budou následovat další právní kroky potřebné k sjednocení majetku zrušením podílového spoluvlastnictví.

Ještě lepší je jednání s vlastníky staveb a vlastně téměř celého areálu bývalých kasáren. Jednání jsou velmi vstřícná, protože se nám podařilo najít společný záměr a společně ho řešit.

Otevření nového provozu by tak mohlo být významným mezníkem v oživení celého areálu kasáren. Podrobnosti není možné zatím uvádět, protože jednání probíhají v režimu "důvěrné". Co mohu prozradit je to, že celý záměr bude podstatně rozsáhlejší a realizovaný v kratší době, než jsme původně přepokládali.

Ale jak se říká: Ani v jednom z bodů neříkejme hop, dokud jsme nepřeskočili.“

Radovan Smrž nám slíbil, že jakmile to bude možné, bude naším prostřednictvím veřejnost o konkrétních připravených či realizovaných krocích informovat.
Jak firma Kemmler Eelectronic na Rožmitálsku začínala, jsme zveřejnili ve zprávě před sedmi lety.

*) O tom, že je v rožmitálském katastru nemovitostí spousta pozemků, ke kterým se už léta nikdo nehlásí, jsme několikrát psali.

Výrobní závod firmy Kemmler Electronic s.r.o. se bude nacházet v severní části areálu kasáren

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode