Nový zájemce o bývalý kulturní dům

01.04.2021 00:40

Bývalý kulturní dům, před tím hospoda U Petráňů a poté zase hospoda U Petráňů se opět objevil na realitním trhu. Současný vlastník v rozsáhlém objektu s velkoprádelnou končí a hledá nového zájemce.

Majitelé, kteří kulturní dům získali v restituci, se jej snažili prodat už od roku 1999. Povedlo se jim to ale až po 19 letech, když podstatně snížili cenu. Téměř tutéž sumu jim kdysi nabízelo také město, jež zde chtělo zřídit sociální byty, ale nabídlo platbu ve splátkách. Takže neuspělo. Od dubna 2018 tedy vlastní tuto ve Starém Rožmitále dominantní nemovitost (samozřejmě kromě mlýna) firma z Plzně. A teď ji prodává.

Na stavebním úřadě v Příbrami už leží k prostudování studie, kterou předložil vážný zájemce o objekt a v případě, že bude schválena je ochoten bývalý kulturák okamžitě koupit. Nám se podařilo získat vizualizaci domu i parkoviště, kterou má stavební úřad k posouzení. O člověku, který by objekt koupil, se nic bližšího neví, snad jen to, že miluje staré filmy a v nich především Hanu Vítovou.

O bohaté historii objektu si můžete přečíst zde.

Vizualizace, která leží na stavebním úřadu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode