O našem vítězství rozhodl první poločas

31.05.2015 12:12

AKTUALIZOVÁNO v 19.50 hod.

Ve 20. kole Oblastního přeboru Západočeského kraje v národní házené nastoupili naši hráči 31. května 2015 na hřišti ve městě proti Plzni-Liticím, které jsou v tabulce na čtvrtém místě. S Liticemi se čekal lítý boj, ale nakonec, zásluhou první půle, kterou jsme vyhráli 11:6, jsme zvítězili o čtyři branky 22:18.

V tomto utkání se odehrály dvě události, které patrně vejdou do dějin novodobé národní házené ve Starém Rožmitále, kde má Spartak Rožmitál své hřiště, v těchto dnech ale rekonstruované.

Petr Šourek hned v prvních minutách zápasu vstřelil svoji tisící branku do sítě soupeře v mistrovských utkáních oblastního přeboru za posledních pět let. Vezmeme-li v úvahu, že se tak stalo v celkem 108 utkáních, tak jeho průměr vychází za oněch pět let 9,26 branky na zápas. Klobouk dolů! Při slavnostech k otevření zmodernizovaného hřiště ve Starém Rožmitále 13. června 2015 od 14 hodin, mu činovníci jednoty jistě poděkují.

Druhou událostí byl po čtyřech letech nečekaný návrat do obrany Ing. Josefa Hrdiny. Vedl si v ní skvěle a počínal si jako skála, o níž se rozbíjely soupeřovy útoky. Teprve po zápase nám prozradil, že v těch osmi utkáních, které naposledy sehrál v roce 2011, Rožmitál vždycky vyhrál. Vědět to před začátkem dnešního duelu, hned bychom byli klidnější. Ale nakonec to nebylo potřeba, neboť všichni naši hráči proti Liticím, a to se vystřídali všichni útočníci, hráli nejen výborně a s radostí, ale předváděli i hru, jež lahodila oku početného obecenstva.

Podrobnosti najdete v rubrice Házenkáři.

Tisící branka Petra Šourka sice nebyla zrovna krásná, ale byla tisící!

Přes Josefa Hrdinu jen tak někdo nepřešel.

Přestože mají Litice za sponzora pivovar, nastoupil celý manšaft zcela střízlivý. Níže ještě pár záběrů z utkání.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode