O nešťastném mostu ve Starém Rožmitále - III/IV

19.05.2023 00:56

Vloni v listopadu zaslala rožmitálská radnice městskému úřadu v Příbrami návrh na umístění dopravních značek před mostem, a to zakazující vjezd vozidlům na 3,5 tuny či jednoho vozidla nad 6 tun. Nový statický posudek totiž radní hodně vyděsil: Široké trhliny v opěrných zdech, pilířích i klenbovém zdivu či zkorodované armovací železo.

K návrhu byla v zákonně lhůtě vznesena jediná námitka, a sice že omezení tonáže znemožní jednomu občanu užívat zemědělské pozemky za mostem. Té ovšem městský úřad v Příbrami i dopravní inspektorát příbramské policie nevyhověl. Rozsáhlé odůvodnění lze shrnout do jediné věty:

V případě, že by na most vjela vozidla, která by uvedenou zatížitelnost přesáhla, mohlo by dojít ke zřícení mostu.

Návrh o omezení dopravního provozu na mostě byl tedy schválen, 9. května na úřední desce radnice v Rožmitálu zveřejněn a 24. května nabývá účinnosti. Popeláři budou muset jinudy.

Už v březnu rada města schválila firmě Valbek zpracování dokumentace pro provedení stavby a související dokumentace.

Takže bourat a stavět se už musí a bude. Třebaže pro Evropskou unii je most bohužel jen místní záležitostí a tím zcela nepodstatný a ministerstvo pro místní rozvoj už dva roky nevypsalo titul, z něhož by se na most mohla čerpat dotace.

Dokončení zítra.

Po větší vodě čistili pilíř hasiči

Tenhle obrázek díky ekologům už neuvidíme. Snímek je z roku 2014

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode