Obrácení Davida Fraňka

17.08.2017 05:09

Obránce Spartaku Rožmitál v národní házené David Franěk se v jarních zápasech 2. ligy oproti podzimu zcela změnil. Po podzimní části byl naším nejtrestnějším hráčem se čtyřmi žlutými a dvěma červenými kartami. Už v oblastním přeboru platil za zlého muže, i když rozhodčí často již dopředu věděli, že mu mohou dát beze všeho kartu, neboť u něj se tomu nikdo divit nebude. (Viz naše zpráva https://www.staryrozmital.cz/news/franek-zlym-muzem/.)

A hle! David jako by náhle procitl ze zlého snu. Letos na jaře nedostal ani jednu kartu a titul našeho nejtrestanějšího hráče po něm převzal obránce Jiří Stoklasa. A tak jako se obrátil na správnou cestu Ferdyš Pištora ve známém prvorepublikovém filmu, tak i David si teď hledí především míče, i když soupeřova útočníka dovede stále tvrdě, ale fér zastavit.

Navíc David Franěk úspěšně složil zkoušky na rozhodčího národní házené a získal soudcovskou licenci zatím pro nižší soutěže a soutěže žen. Po dlouhých 30 letech tak máme ve Starém Rožmitálu zase rozhodčího!

Jak naši hráči sbírali karty v 2. lize:

                                 žlutá   červená

Jiří Stoklasa                6          1

David Franěk              4          2

Petr Melichar              2

Pavel Blažek               2

Jiří Pičman                 1

Jiří Vondrášek             1

David Franěk (vpravo) při letošním druholigovém utkání s Ejpovicemi

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode