Obyvatelé Starého Rožmitálu se rádi setkávají

03.09.2022 00:48

V sobotu 10. září od 17 hodin zvou manželé Veselých všechny sousedy i kolemjdoucí na Sousedskou párty, která se bude odehrávat v Cvokařské ulici č.p. 8. Pití je (za mírný poplatek) zajištěno a gril s rozpáleným kamenem pro donesené vuřty, klobásky či maso také. A párty s povídáním a možná i se zpěvem může začít.

Před Štědrým dnem bude v Luhu i další sousedské setkání. Pod názvem Svařákobraní je po covidové pauze připravuje rodina Ptáčkouc, rovněž v Cvokařské ulici, ale v č.p. 22, kde se slove u Tichých.

Když přidáme nedávné sousedské hromadění spojené s výstavou jelenů v aleji Johanky u Cvokařského muzea, vychází nám, že v Luhu si obyvatelé moc rádi popovídají. V dnešní době dost nevídané, že?

Abychom ale nezapomněli na Rusland. I tady se lidé sehledávají, a to už několik let vždy před Vánocemi, kdy na zahradě č. p. 158 u Barona oživne velkolepý betlém. Lidé si zazpívají koledy, něco popijí a popřejí si zdravý nový rok.

A ještě další obyvatelé nabízejí své soukromé prostory veřejnosti pro setkávání - už dvě výstavy byly k vidění v Podkostelním mlýně manželů Gregorouc.

V Luhu a Ruslandu mají lidé prostě k sobě blízko.

Část Luh ve Starém Rožmitále

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode