Odhalené tajemství: Pochází Fanynka z Paříže?

09.04.2015 08:12

Od pořadatelů mezinárodního veletrhu Sběratel, který se každoročně začátkem září koná v Praze, jsme do muzea dostali pohlednici z Paříže, jež nás hned na první pohled zarazila. Avšak ne tím, že je na ní Eiffelovka, ale podobou kocourka Maurice, jenž jako by z oka vypadl fanynce Cvokařského muzea Fanynce. Inu, porovnejte si obě šelmičky sami.

Kdyby se kočky dovedly věnovat genealogii, jistě by v tomto případě došly k zajímavým odhalením. Třeba, že fanynka má svou rodinu ve Francii. Inu, zvířata nikdy nerespektovala hranice...

 

Vlevo pařížský Maurice, vpravo starorožmitálská Fanynka

Srdečné pozdravy do Staráku na rubu pařížské pohlednice

V této souvislosti by se slušelo dodat, jak se vlastně Fanynka stala fanynkou Cvokařského muzea. Před čtyřmi roky nám přinesla paní Marie Jarková kotě, které už delší dobu pozorovala v křovinách mezi alejí Johanky a Podzámeckým rybníkem. Patrně ho někdo, kdo se po prázdninách vracel do velkoměsta, vyhodil jako omrzelou hračku. Bylo to 4. října, kdy jsme jej poprvé viděli a to má svátek František, tak jsme kočičku, která se okamžitě stala fanynkou muzea, pojmenovali Fanynka.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode