ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ O VELKÉ VODĚ

21.08.2022 00:00

21. srpna 

9.00 - Vlčava se vrací na normální úroveň. Ač meteorologově tvrdí, že od večera mělo slabě pršet, nepadla už od odpoledne k zemi ani kapka. Říčka přes noc ztratila půl metru vody a v této hodině už zpětně překonala první povodňový stupeň. Aktuálně měřidlo uvádí na nábřeží 76 cm. Vlčava se tedy opět proměnila v normální tok. Fotografie jsou z dnešní deváté hodiny ranní.

Naše on-line zpravodajství končí.

21.00 - Vlčava klesá. Od 16 hodin ve Starém Rožmitále neprší a vody stékající z jižních Brd pomalu ubývá. Po maximu 125 cm vpodvečer, je nyní na nábřeží stav o osm centimetrů nižší. Znamená to, že druhý stupeň povodňové aktivity se snížil na první. Snímky byly u mostu pořízeny ve 21 hodin. 

Další zpravodajatví zítra.

18.00 - Za poslední tři hodiny vystoupala Vlčava ve Starém Rožmitále o pět centimetrů. Do třetího povodňového stupně tedy stále chybí 25 centimetrů. Už dvě hodiny neprší.

Deštivé počasí nadělalo vrásky obyvatelům v okolních obcích - ve Strýčkovech, v Zadních Hutích a ve Voltuši, odkud se po silnici Starovoltušské řítil proud vody do Podzámeckého rybníka. Snímky jsou z 18. hodiny.

15.00  - Vlčava ve Starém Rožmitále dosáhla v patnáct hodin druhého povodňového stupně, tedy stavu pohotovosti. Pod lávkou na hřiště je teď hloubka 120 centimetrů. Do stavu ohrožení by ovšem říčka musela vystoupat až na 150 cm, což je nepravděpodobné. Voda zatím, i když v ní občas plave dřevo, odtéká spořádaně. Otevřena je i hospůdka U náhonu, stejně jako Cvokařské muzeum. Snímky jsou z 15. hodiny.

Vodu ve Vlčavě i podrobnou předpověď počasí pro Rožmitál sledujte ZDE.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode