Opilec ležel v Rožmitále na vozovce

19.07.2019 10:13

Včera po osmé hodině večerní přijal operační důstojník oznámení, že na vozovce v Rožmitále p. Tř. leží pětadvacetiletý muž v silně podnapilém stavu. Oznamovateli a následně i policejní hlídce dotyčný vulgárně nadával a vyhrožoval ublížením na zdraví. Nakonec ho policisté museli převézt na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Provedená dechová zkouška u něj vykázala přes dvě promile alkoholu.

A jak se kdo chová, když to s alkoholem přežene?

1-1,5 ‰ - spokojený, sdílný, veselý výraz, živá mimika, výřečnost, smích, rozpustilost, přátelskost, pocit sebejistoty – cítí se lépe, jeho starosti jsou „lehčí“.

1,5-3 ‰ - nekritický, netaktní, křičí, zpívá, nedbá okolí, impulsivní, nenaslouchá ostatním, erythema (zčervenání), stoupá tep (tachykardie), pohyby neuspořádané (ataxie), poráží sklenice, vrávorá, diplopie (rozdvojené vidění).

3‰ a více - únava, ospalost, zvracení, obličej bledne. Opilý může zemřít při zcela banálních situacích, které by za střízliva hravě zvládl - např. se může utopit v kaluži vody. Při vysokých dávkách: narkotický efekt – bezvědomí, necitlivost, inkontinence (pomočení, pokálení), tep slabý, bradypnoe (zpomalené dýchání), mydriáza (rozšíření zornic) nereagující na osvit. V nejhorším případě zástava dechu (dechové centrum CNS, ale netýká se svalů hrudníku).

(Podle www.alkoholik.cz)

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode