Opilý pokrývač vzal převahu a spadl ze střechy na zem

31.03.2020 00:26

Pandemie koronaviru má vliv i na dopravní nehodovost i na trestné činy či přestupky. Kdo by také chtěl za banální krádež vyfasovat osm roků, že? Na silnicích se pak snížil počet havárií na polovinu. A tak už pěkně dlouho jsme v rubrice krimi neměli žádnou zprávu. Ne že bychom je zrovna rádi publikovali, ale jednu nemůžeme nezveřejnit. Sáhli jsme pro ni do novin z listopadu 1930 a je psána krásnou češtinou, kterou už neslyšet ani napsanou nevidět:

„Při kladení tašek na budovu p. Jana Lukeše říd. uč. v .v. ve Věšíně, která dne 4. října 1930 vyhořela, stala se nehoda. Starý pokrývač Korda z Míšova, kladl tašky na střechu, které mu zjednaní lidé podávali, obut v boty.

Pojednou, když byl u samého hřebene, vzal převahu a sklouzl po střeše na zem, kde ležela ohořelá dřeva, na něž dopadl. Zaměstnaní řemeslníci a dělníci na sousední vyhořelé budově p. Frant. Čapka ihned přispěchali, starého pokrývače zvedli a na dřeva posadili.

Po chvíli se vzpamatoval, z místa neštěstí sám, tj. bez pomoci jiných odešel do hostince U jelena. Neutrpěl tedy ani zlomeniny ani vážnějšího zranění vnitřního, pouze ukazoval na lopatky, do nichž se asi při dopadu na ohořelá dřeva udeřil.

Příčinou nehody byla ta okolnost, že stařec v době dopolední, kdy nepracoval, požil větší množství alkoholu, než jeho stará hlava snesla, a když pak ke svačině vypil ještě půl litru piva, byl v několika minutách, když opět začal pracovati, na zemi.“

Ilustrační foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode