Otevřený dopis majitelům zámku

24.08.2017 12:52

 

AKTUALIZOVÁNO 12. září

Na několika místech v Rožmitále pod Třemšínem*) a také na našem webu mohou všichni občané, kterým není lhostejný osud dominanty města, historického zámku, podepsat otevřený dopis jeho majitelům.

Firma Trinity Coop, založená Arcibiskupstvím pražským a vlastněná Roderickem Marshallem a Zuzanou Mruškovičovou, nechává zámek chátrat už 17 let.

V otevřeném dopise se m. j. píše:

„My, obyvatelé Rožmitálu pod Třemšínem, jsme obzvláště hrdí na to, že z našeho města pochází rod Lvů a že se zde narodila česká královna Johanka, manželka Jiřího z Poděbrad. Jeden každý z nás se vždy při návratu domů těší z pohledu na krásnou renesanční věž zámku, která je dominantou celého kraje. Zámek byl po staletí srdcem města, které v dávné historii vzniklo jako jeho podhradí.

Také dnes bohužel zůstává centrem města – ale jako rozpadající se a zanedbaná ruina, jejíž střecha ohrožuje kolemjdoucí a budovy zarůstají plevelem. Zatímco se léta snažíme, aby naše město vypadalo a fungovalo co nejlépe, jeho srdce umírá, a s ním i celé hlavní náměstí a vnitřní provoz města.“

Klikněte na https://www.petice24.com/zamek_rozmitalptr a napište své jméno, obec a e-mailovou adresu (aby někdo nepřipojil svůj podpis vícekrát). O počtu podpisů budeme průběžně informovat.

*) Informační středisko, náměstí, Rožmitál 

Prodejna Drogerie – knihy, náměstí, Rožmitál

Cvokařské muzeum, Starý Rožmitál

Lékárna, Rožmitál

Podbrdské muzeum, Rožmitál

Cukrárna Nostalgie (u Normy), Rožmitál

Základní škola, Rožmitál

Ve dnech 8. a 9. září v informacích na veletrhu Sběratel v Praze - Letňanech

Od 11. září také ordinace MUDr. Jana Brodníčka

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode