Páter Jan Kuník opouští farnost Starý Rožmitál

30.06.2016 07:52

Po pěti letech duchovní služby opouští faru při kostele Povýšení sv. Kříže farář P. Ing. Mgr. Jan Kuník. Administrátorem římskokatolické farnosti ve Starém Rožmitále se stal v červnu roku 2011 a hned v prvních týdnech si zdejší obyvatele získal svým skromným vystupováním, laskavostí a přátelským přístupem ke všem lidem.

Mimo mše například bezprostředně zaujal svou první bohoslužbou pod širým nebem, když se v červenci před pěti lety zapojil do oslav 120. výročí založení staroměstského sboru dobrovolných hasičů, jehož se stal záhy i aktivním členem.  Neodříkal se ani hasičských bálů, kdy s nonšalantností sobě vlastní dovedl pohostit i své farníky. Často musel také vysvětlovat znalým i neznalým, že rožmitálský zámek sice vlastní(la) katolická církev, konkrétně Arcibiskupství pražské, ale jeho nadřízeným je diecéze v Českých Budějovicích a ač by rád, nemůže v téhle nešťastné kauze nijak pomoci.

Popřejme Janu Kuníkovi v jeho další činnosti jen potěšení a radost a hlavně pevné zdraví. Bude ve Starém Rožmitálu chybět věřícím i nevěřícím, neboť za poslední půlstoletí patřil k nejlepším farářům, co zde působili.

P. Ing. Mgr. Jan Kuník při oslavách hasičského sboru v roce 2011.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode