Petr Šourek nastřílel 187 gólů

03.08.2017 08:30

Nejúspěšnější útočník Spartaku Rožmitál posledního desetiletí Petr Šourek pokračuje v ostrostřelbě i ve 2. lize národní házené. V ročníku 2016/2017 se stal druhým nejúspěšnějším střelcem druhé nejvyšší soutěže s 187 vstřelenými brankami, a to ještě v jarním utkání s Vřeskovicemi nehrál. Nebýt tohoto výpadku, jistě by se stal králem střelců, jak tomu téměř pravidelně bývalo v oblastním přeboru Západočeského kraje. Ze všech útočníků všech dvanácti mužstev byl tak lepší jen Jan Tříska ze Sokola Záluží, který vsítil o 13 gólů víc než náš hráč. Jeho obdivuhodná střelecká potence ale stejně nezachránila Záluží od sestupu do nižší soutěže.

Ani ostatní útočníci se nenechali zahanbit a stříleli branky o stošest. Roman Stöckl obelstil brankáře soupeře sedmadevadesátkrát a v tabulce střelců se umístil na výborném 21. místě. Třetím nejproduktivnějším hráčem Rožmitálu se stal Petr Melichar, jenž poslal míč do sítě devětašedesátkrát. Dvacet šest branek vsítil Jakub Pazderník a 25 jich dal Jiří Pičman. Tabulku našich úspěšných útočníků uzavírá Josef Zemek se čtyřmi góly. Podle oficiální zprávy Svazu národní házené se do listiny střelců zapsal jednou branou i náš obránce Marek Hejra.

Za útočníky zůstávají vždy trochu ve stínu obránci a brankář. U nich totiž nelze exaktně měřit podíl na obdržených brankách, takže je lze hodnotit pouze jako celek. Do druhé ligy naše obranná řada naskočila rovněž velmi dobře a s našimi útočníky držela krok. Kolikrát se stalo -  když to našemu útoku zrovna nešlo - že dokázala mužstvo podržet. Tak ať nám to vydrží i v novém ligovém ročníku.

Petr Šourek v objetí obránce soupeře na archivním snímku

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode