Petr Šourek nejlepším střelcem letošního ročníku

02.07.2012 22:42

Přinášíme několik zajímavostí z letošního ročníku Oblastního přeboru Západočeského kraje v národní házené, ve kterém naše mužstvo TJ Spartak Rožmitál skončilo na třetím místě.

11. června 2012 jsme psali v komentáři k poslednímu utkání s Ejpovicemi B, že náš útočník Petr Šourek skončil mezi třemi nejlepšími střelci branek celé soutěže. Tehdy jsme totiž ještě neznali výsledky posledního kola u ostatních mužstev. Nyní už můžeme oficiálně vyhlásit, že Petr Šourek nastřílel nejvíc branek ze všech útočníků všech mužstev, a to 163. František Menc z Ejpovic B, který se umístil na druhém místě jich vsítil o šest méně. Petrovi blahopřejeme! Na pěkném třináctém místě se s 97 vstřelenými góly umístil Roman Stöckl.

Už dříve jsme informovali, že naši měli s 313 inkasovanými brankami ze všech mužstev nejlepší obranu. Obránci od nás dostávají rovněž pochvalu.

A další zajímavost: Náš obránce David Franěk se stal nejtrestanějším hráčem celé soutěže. Celkově nasbíral tři žluté karty a jednou byl vyloučen na pět minut. Po jedné žluté kartě viděli Petr Melichar, Pavel Blažek, Petr Šourek a Dušan Sadílek.

Už se těšíme na další házenkářskou sezonu.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode