Petr Šourek nejlepším střelcem

23.06.2013 09:27

Jak si vedli naši útočníci v právě skončené sezóně 2012/2013 Oblastního přeboru Západočeského kraje ukazuje následující tabulka vstřelených gólů:

Petr Melichar 82

Jakub Pazderník 5

Jiří Pičman 35

Roman Stöckl 68

Petr Šourek 232

Josef Zemek 5

Na první pohled je znát převaha Petra Šourka, který letos překonal svůj loňský rekord, kdy nastřílel 163 gólů, a suverénně se tehdy stal nejlepším střelcem celého přeboru.

Nejinak tomu bude i tentokrát, i když pořadí střelců v rámci soutěže pořadatelé ještě nevydali. Víme, že Šourek v podzimní části dal 100 branek a druhý M. Petrák z Kyšic o 23 méně. Na jaře se náš borec ještě podstatně zlepšil a vstřelil 132 góly.

Celkem se tedy za sezónu 2012/2013 trefil 232krát do černého. Oproti minulé sezóně se zlepšil o 69 branek!

Nelze předpokládat, že by ho někdo v rámci oblastního přeboru celkově předstihl. Prostě Petr Šourek je nejlepším střelcem národní házené v západních Čechách. Jistě to není přehnané konstatování, neboť ani nejproduktivnější útočníci obou druhých lig a celostátní první ligy nevstřelili tolik branek jako on!

V této souvislosti je ovšem nutné připomenout, že střelecké umění Petra Šourka vyvěrá nejen z jeho šikovnosti a trénovanosti, ale také z vynikající souhry a podpory ostatních hráčů. Na letošním výkonu Spartaku Rožmitál bylo znát, že ke každému zápasu naši borci nastupovali jako stmelený tým, kde všichni táhli za jeden provaz.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode