Petru Šourkovi to opět střílelo

27.11.2013 19:08

Minule jsme zveřejnili tabulku po podzimní části ročníku 2013/2014 Oblastního přeboru Západočeského kraje v národní házené. Náš Spartak Rožmitál je na skvělém druhém místě pouhé dva body za vedoucími Příchovicemi. Prostudujme si však tabulku podrobněji.

Na první pohled je jasné, že máme ze všech mužstev nejlepší útok a dali jsme dokonce o 14 branek více než Příchovice. Na druhé straně - podíváme-li se na obdržené branky, tak jen čtyři mužstva z dvanácti lovila víckrát míč ze sítě než my. Příchovice například dostaly v jedenácti utkáních téměř o 50 branek méně než naše mužstvo.

Vraťme se ale k radostnější bilanci, a to k počtu vstřelených branek. Petr Šourek stále překvapuje, a když už si člověk myslel, že se v počtu vstřelených branek dostal vloni na vrchol, tak nás přesvědčuje, že si své myšlenky můžeme strčit za klobouk. Vloni na podzim za 11 zápasů vstřelil 100 branek (aby jich pak za celý ročník 2012/2013 vsítil celkem 232) a letos za 11 podzimních utkání jich soupeřům nasázel už 123!

Další branky během letošního podzimu připojili Petr Melichar (44), Roman Stöckl (40), Jiří Pičman (17) a Jakub Pazderník (7).

A ještě poznámka: Na naše utkání, ať už doma či venku, by mělo chodit ještě víc fanoušků. Při zápasech našeho týmu (a také Ejpovic) by totiž viděli nejvíce branek. A góly, to je přece koření každé kolektivního míčového sportu! Letos na podzim jsme jich vsítili a obdrželi rovných 430. Takže průměrně v každém zápase si mohli domácí i hostující fandové zakřičet 39krát!

Petr Šourek v akci.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode