Po Brdech cyklobusem a na kolech

11.05.2016 06:05

Už devátým rokem vyráží od jara do podzimu na lince z Plzně do Příbrami autobusy doplněné vlekem pro jízdní kola. Projekt s názvem Brdský cyklobus si získal mezi cestujícími a turisty už značnou oblibu.

V letošním roce jezdí autobusy s cyklovlekem každou sobotu, neděli a svátek již od 30. dubna, závěrečná jízda pak bude 28. září 2016. Rezervace míst pro osoby i jízdní kola je opět možno provádět pohodlně (i přes Internet) z různých nástupních míst. Jízdenky lze samozřejmě nadále zakoupit rovněž přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.

Pro koláče je zajímavá především hustě zalesněná a silničkami protkaná část pohoří pod Třemšínem, což s pěknými táhlými sjezdy kolem turistických cílů směrem na Plzeň či na Rožmitál činí z Brd atraktivní turistickou destinaci.

Rodiny s dětmi se v regionu mohou zdržet celý den, pro vyspělejší cyklisty bude vítaným závěrem výletu dlouhý sjezd do podhůří k zastávkám cyklobusu nebo železnici. Zdatnější turisté mohou dojet až do Plzně.

Oblíbená je atraktivní cyklotrasa Věšín - Padrťské rybníky - Trokavec, která zavádí cykloturisty do nitra vojenského prostoru do těsné blízkosti nádherných Padrťských rybníků.

Další podrobnosti k Brdskému cyklobusu včetně jízdního řádu a cen jízdenek najdete na https://www.csadplzen.cz/index.php?ob=brdy&ls1=menu_cyklobusy

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode