Po zimní pauze si turnaj vyzkoušeli i starší žáci

31.01.2022 00:01

Včera se konal v Plzni - Bolevci zimní halový turnaj v národní házené starších žáků. Soutěž byla bohužel ovlivněna - stejně jako před týdnem u mladších žáků - koronavirovou pandemií. Účast na poslední chvíli odřekly dva týmy, takže se hrálo pouze ve čtyřech.

I žáci Spartaku Rožmitál odjížděli na turnaj v neúplné sestavě, když jim chyběli čtyři hráči. V prvním zápase nastoupili proti Záluží, téměř celý zápas vedli, ale nakonec pro několikerá špatná zakončení v posledních minutách zápasu těsně prohráli 15:16. Ke druhému utkání nastoupili proti Tymákovu. Po vyrovnaném prvním poločase jim soupeř na začátku toho druhého odskočil až na rozdíl tří branek, dotáhnout brankovou ztrátu se jim ale i přes herní zlepšení nepodařilo. Zápas Spartak prohrál opět o jednu branku, tentokrát 13:14.

Rožmitálští si náladu spravili až v posledním duelu proti Plzni - Újezdu. Až do sedmé minuty prvního poločasu bylo utkání vyrovnané. To soupeř srovnal na 4:4. Od této chvíle měl však Spartak herně i gólově navrch. Po poločase 10:7 nakonec přesvědčivě zvítězil 21:7.

Na turnaji i přes dvě prohry obsadili starší žáci Rožmitálu celkové druhé místo.

Naše sestava a branky: J. Hofman - J. Zeisek, L. Přígrodský, P. Metlička (1 branka), T. Horák - D. Pospíšil (28 branek), A. Nass (6 branek), P. Španihel (5 branek), T. Blažek (9 branek).

Trenéři: Pavel Blažek a Marek Hejra.

Družstvo starších žáků Spartaku Rožmitál na včerejším turnaji

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode