Podrobnosti k rekonstrukci házenkářského hřiště

20.03.2015 08:08

AKTUALIZOVÁNO v 12.20 hod.

Začátkem března jsme přinesli zprávu o připravované rekonstrukci a modernizaci házenkářského hřiště ve Starém Rožmitále. (Viz https://www.staryrozmital.cz/news/rekonstrukce-a-modernizace-hazenkarskeho-hriste-skutecnosti/ ) 16. března 2015 již byla radnicí ve výběrovém řízení vybrána realizační firma, a tak se s projektem nazvaným Zpátky do II. ligy může začít.

Co se bude dělat? Dojde k vybudování nového povrchu EPDM (Conipur 2S) na stávající asfaltovou plochu házenkářského hřiště a na přilehlé víceúčelové hřiště volejbalu a s tím související stavební práce.

Součástí zakázky jsou i nové branky na národní házenou, nové střídačky a dvě mobilní tribuny. Pro víceúčelové hřiště budou ještě dodány sítě na volejbal, na tenis a podle předpisů jednotlivých sportovních svazů budou osazeny sloupky.

Realizací zakázky, kterou finančně pokrývá město Rožmitál p. Tř. a z Evropského fondu pro regionální rozvoj i Evropská unie, byla pověřena pražská firma Ing. Jiří Huptych - J.I.H., která se specializuje na výstavbu sportovních zařízení. Společnost od svého založení v roce 1991 už vybudovala na šest set sportovišť.

Pokud budou probíhat stavební práce přímo na házenkářském hřišti, tak se budou tréninky a mistrovské zápasy oblastního přeboru konat na hřišti u školy na umělé trávě.

Ve Starém Rožmitále se bude pracovat během dubna a května a poslední květnový den by mělo být hotovo. Doufejme jen, že realizační firma nebude mít pracovní tempo jako má v těchto dnech svými dálničními mosty v Ostravě nechvalně proslulá stavební společnost Eurovia Vinci rekonstruující náměstí a Palackého ulici v Rožmitále. To by se utkání v házené hrála na hřišti u školy ještě na podzim.

Jen poznámka na okraj: Škoda, že rožmitálská radnice od poloviny loňského roku upustila od zveřejňování smluv s dodavateli na svém webu. Nelze se pak divit, že neinformovanost občanů, a hlavně těch, kterých se týkají stavební omezení, je živnou půdou pro nejrůznější dohady, které třeba ani nejsou pravdivé.

Conipur 2S je elastický sportovní umělý povrch určený pro sportovní zařízení. Jedná se o dvouvrstvý, voděpropustný polyuretanový povrch s rovnou, porézní vrstvou. Spodní vrstva je tvořena černým gumovým granulátem SBR o frakci 1 – 4 mm a polyuretanovým pojivem Conipur. Svrchní vrstva je tvořena EPDM gumovým granulátem ve standardní cihlově červené barvě, velikost zrna granulátu 1 - 3 mm a polyuretanovým pojivem Conipur.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode