Pohár trpělivosti přetekl

03.07.2019 06:59

To, že nevychované děti v Cvokařském muzeu občas řádí, to víme už roky. Počmáraný pamětní sešit, orazítkovaný nábytek stejně jako bílá zeď, odcizené magnetky a pohlednice, vší silou zatlučené hřeby do špalku ve veřtatu…na to už jsme si pomalu zvykli.

Teď však vyrostly děti nové generace. Těm už tohle nestačí. V muzeu ničí vybavení už za tisíce korun. Před nedávnem zničené barevné fotoplátno a teď – rovnou počmáraná dvakrát dva metry velká fototapeta zobrazující cvokaře při práci.

A tak pohár trpělivosti přetekl.

Poslední barbarský čin dutých hlav už vyšetřuje policie. Pachateli či pachatelům hrozí podle paragrafu 228 trestního zákoníku odnětí svobody až na jeden rok. V odstavci 1 se píše, že potrestán bude ten, „kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou.“ A škoda na fototapetě dosahuje sedmi tisíc! Odstavec 2 upřesňuje, že „stejně bude potrestán, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou.“ K tomu dodáváme, že – je-li pachatel nezletilý – následky jeho činu nesou samozřejmě rodiče.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode