Policisté vnesli do vsi vzrůšo

21.06.2021 03:15

V pátek bylo ve městě i ve Starém Rožmitále pěkně rušno. Policisté z rožmitálské služebny se po několika dnech opět zaměřili na ovíněné, opivněné či opanákované cyklisty a automobilisty. Nelze se divit. Vždyť v těhle vedrech je alkohol při řízení zvlášť nebezpečný. Jak samotné podnapilé osobě, tak okolí.

A jak člověk v opilosti reaguje?

1-1,5 ‰ - spokojený, sdílný, veselý výraz, živá mimika, výřečnost, smích, rozpustilost, přátelskost, pocit sebejistoty – cítí se lépe, jeho starosti jsou „lehčí“.

1,5-3 ‰ - nekritický, netaktní, křičí, zpívá, nedbá okolí, impulsivní, nenaslouchá ostatním, erythema (zčervenání), stoupá tep (tachykardie), pohyby neuspořádané (ataxie), poráží sklenice, vrávorá, diplopie (rozdvojené vidění).

3‰ a více - únava, ospalost, zvracení, obličej bledne. Opilý může zemřít při zcela banálních situacích, které by za střízliva hravě zvládl - např. se může utopit v kaluži vody. Při vysokých dávkách: narkotický efekt – bezvědomí, necitlivost, inkontinence (pomočení, pokálení), tep slabý, bradypnoe (zpomalené dýchání), mydriáza (rozšíření zornic) nereagující na osvit. V nejhorším případě zástava dechu (dechové centrum CNS, ale netýká se svalů hrudníku).

(Podle www.alkoholik.cz )

Policisté v pátek večer na Nábřeží Bartoloměje Sadílka v Luhu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode