Poslední záchvěv zimy?

01.03.2016 07:11

AKTUALIZOVÁNO v 8.26, 8.46 a 15.35 hodin

Včerejší a noční vydatné sněžení nám alespoň na pár dní připomnělo, že je stále podle kalendáře zima. Teplota kolem nuly totiž naznačuje, že sněhová nadílka dlouho nevydrží a děti se budou domů vracet ze zimních radovánek zcela promáčené. Podle předpovědi meteorologů by to snad měl být už úplně poslední záchvěv letošní zimy nezimy.

Horší věcí je, že tíha sněhu přetrhala vedení vysokého napětí, takže Rožmitál včetně Starého Rožmitále je už několik hodin bez elektrického proudu. Podle webkamery meteorologického ústavu, která přestala pracovat ve 2.55 hodin v noci, lze mít zato, že také od této hodiny nejde u nás elektřina. Vzhledem k tomu, že kalamita s přerušením dodávek elektrické energie postihla téměř celé střední Čechy, nelze předpokládat, že poruchy budou jen tak brzy odstraněny.

Podle informace společnosti ČEZ, kterou nám v půl osmé poskytla, se poruchy v našem regionu už řeší. Týká se to oblastí  Nepomuku, Rožmitálu pod Třemšínem, Hutí pod Třemšínem, Nesvačil, Pňovic, Skuhrova, Starého Rožmitálu, Strýčkov, Voltuše, Zalán, Sedlice, Věšína, Bukové a Vranovic. Tady všude jsou na sítích poruchy. Kdy budou opraveny, to zatím ani ČEZu není známo. Jsme na tom ale stále lépe než třeba na Dobříšsku, kde se poruchy teprve vyhledávají.

Kalamitní stav byl vyhlášen dnes od 6 hodin ráno v okresech Příbram, Benešov, Praha – východ a Praha - západ.

Dodávka elektřiny byla do Rožmitálu p.Tř. včetně části Starý Rožmitál obnovena až odpoledne v 15.20 hodin.

Starý Rožmitál 1. března 2016 odpoledne

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode