Pozdě, ale přece

11.06.2018 06:02

Až teď jsme si při procházení oficiálního webu Rožmitálu p. Tř., který v sobě skrývá mnoho a mnoho užitečných informací, všimli, že na něm má nově svoji stránku i Obvodní oddělení Policie ČR situované ve městě. Jeho vedoucí npor. Bc. Milan Daniel v jedné zprávě například hodnotil loňskou kriminalitu na Rožmitálsku. A tak pozdě, ale přece si dovolujeme zajímavou zprávu*) převzít a publikovat i u nás:

V roce 2017 řešila zdejší součást Obvodní oddělení policie (OOP) Rožmitál pod Tř. ve svém služebním obvodě celkem 63 trestných činů, z toho 31 trestných činů majetkového charakteru, 4 trestné činy násilné povahy a zbytek tvořila ostatní kriminalita, jako je obecná, hospodářské trestné činy a další.

Podařilo se dosáhnout celkové objasněnosti 61,90 %, u násilné trestné činnosti 100 % a u majetkové 41,94 procenta. Oproti roku 2016 bylo docíleno poklesu páchání (nápadu) trestné činnosti o 4 trestné činy a nárůstu objasněnosti o cca 4 procenta.

Na nápadu trestné činnosti se nejvíce podílí samotný Rožmitál pod Tř., kde bylo za uvedené období spácháno 33 trestných činů a celková objasněnost činí 69,7 procenta.

Činnost policistů OOP Rožmitál pod Tř. byla zaměřena zejména na odhalování a objasňování trestné činnosti, kde se podařilo dosáhnout shora uvedených výsledků (1. místo v rámci Územního odboru Příbram), dále na úsek BESIPU, veřejného pořádku a v oblasti odhalování distribuce a požívání omamných a psychotropních látek, kde jsme úzce spolupracovali se Službou kriminální policie a vyšetřování (SKPV) Příbram. Veškeré této problematice bude věnována pozornost i v roce 2018.

Na zdejším OOP je v současné době zařazeno 12 policistů pořádkové služby, čímž jsou zaplněna všechna tabulková místa. I nadále však přijímáme nové kolegy.

*) Ve zprávě jsme nahradili zkratky policejního žargonu opisem.

Ilustrační foto

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode