Před 20 lety vznikla firma Kemmler Electronic s.r.o.

03.05.2016 05:34

Dne 3. května roku 1996 založili Miroslav Trčka z Rožmitálu pod Třemšínem a Rudolf Siegfried Karl Kemmler z Benningenu ve Spolkové republice Německo firmu Kemmler Electronic s.r.o.

Firma začínala s pěti zaměstnanci v pronajatém objektu č. p. 1 ve Věšíně. Na konci roku už zaměstnávala 25 lidí a prostory v bývalém věšínském kulturním domě pro ni byly náhle malé. A tak si v roce 1998 pronajala kulturní dům ve Starém Rožmitále. Ten prošel v roce 1971 rozsáhlou rekonstrukcí a v roce 1989 jakbysmet. Honosil se široko daleko největším společenským sálem a nejmodernějším technickým vybavením v zázemí.

Se zahájením výroby v bývalém kulturním domě, který po roce 1989 zrestituovali potomci původního majitele, přijal Kemmler Electronic dalších dvacet lidí. S přesunem z Věšína postupně přibývalo i strojní vybavení a tak firma byla schopna stále více rozšiřovat svůj výrobní program. Ten už se od jejího založení soustředil na kabelovou konfekci převážně pro automobilový a elektrotechnický průmysl.

Už po roce ale i bývalý kulturní dům přestal výrobním potřebám vyhovovat  a tak firma začala jednat s Kovo Věšín o prodeji jeho prázdné provozovny bývalého Kovostaru ve Starém Rožmitále na konci Cvokařské ulice. Zástupci Kova i pan Kemmler si plácli v dubnu 1999 a 1. září téhož roku už v opraveném objektu bývalého Kovostaru začíná výroba.

Tady už ale nefiguroval Miroslav Trčka, neboť 24. dubna 1999 prodal ve společnosti svůj čtvrtinový podíl německé mateřské firmě Kemmler Electronic GmbH, která se tak stala stoprocentním vlastníkem dcery ve Starém Rožmitále. V listopadu 1999 ve firmě pracovalo už 80 zaměstnanců.

Dnes má Kemmler Electronic s.r.o. přes 200 pracovníků, z nichž si asi jednu třetinu najímá od pracovních agentur. Ročně vyprodukuje kolem 23 milionů kusů převážně drobných výrobků.

Objekt bývalého Kovostaru a nyní firmy Kemmler Electronic ve Starém Rožmitále

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode