Před pěti lety to nebyl coronavir, ale conipur

13.06.2020 03:23

Za týden jsme se mohli ve Starém Rožmitále radovat při oslavách 90 let národní házené. Kvůli koronaviru ale nebudeme, možná na podzim. Dneska – ale před pěti lety – však ke slávě došlo.

V sobotu 13. června 2015 se otevíral rekonstruovaný a modernizovaný sportovní a oddechový areál. Za tři miliony korun nechalo město a Evropská unie udělat nový povrch velkého i malého hřiště z hmoty conipur, instalovat nové střídačky a pořídit další vychytávky.

Program zahájila po poledni Toulavá kapela a pak pronesli krátké projevy starosta města Ing. Josef Vondrášek a za oddíl národní házené Spartaku Rožmitál Ing. Josef Hrdina. Tři stovky diváků při tom s napětím sledovaly, zda se řečníkům podaří ukončit povídání ještě před blížící se bouřkou.

Těsně před prudkým lijákem ještě stačil starosta Rožmitálu předat hodinky nejlepšímu sportovci Příbramska za rok 2014 Milanu Hochmutovi a ocenění nejlepšímu střelci národní házené Petru Šourkovi, jenž za posledních pět ročníků oblastního přeboru Západočeského kraje vsítil 1000 branek.

Při prvních kapkách se ještě děkovalo všem, kteří se na modernizaci starorožmitálského areálu podíleli i současným a bývalým házenkářům, jimž se splnil sen, aby se ve Starém Rožmitálu hrálo na povrchu odpovídajícímu 21. století.

Poté nastoupili hráči Spartaku Rožmitál k vítěznému utkání se Sokolem Blovice v posledním kole oblastní soutěže v národní házené. Po skončení zápasu nastoupily na malém hřišti naše házenkářské naděje a předvedly, co už se pod vedením zkušených házenkářů naučily. Malé házenkáře pak vystřídali volejbalisté. Souběžně se na velkém hřišti uskutečnilo exhibiční utkání ve florbalu posíleného mužstva FBK Ježci Rožmitál. Diváci tak mohli vidět, že sportovní areál je opravdu multifunkční a dají se v něm hrát nejrůznější míčové hry včetně tenisu.

V té době se už trousily skupinky diváků k hospůdce U splavu na posezení při muzice, dobrém jídle i pití. Zábava – počasí nepočasí -  pak pokračovala až do noci.

Tak si to na podzim zopakujeme, že?

Snímky z oslav v roce 2015

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode