Příbramsko a tedy i autobus Praha – Rožmitál se začlení do PID

11.06.2019 01:38

ČTK minulý týden oznámila, že se Příbramsko od 29. června začlení do pražské integrované dopravy (PID). Pro cestující bude platit pásmový a časový tarif PID s možností využití přestupních jízdenek, časových kuponů, a to jak v papírové, tak elektronické podobě. Koupit půjde i jednorázové jízdn é platební kartou u řidiče nebo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka, uvedla dnes mluvčí příbramské radnice Eva Švehlová.

PID umožňuje jezdit autobusy, vlaky i MHD na jednu jízdenku. Starosta Příbrami Jan Konvalinka (za ANO) očekává, že se zlepší obslužnost a že cestování autobusy bude snazší a v určitých režimech i levnější.

První etapa integrace dopravy na Příbramsku zahrnuje autobusové linky na trase Praha - Dobříš - Příbram, linku Hořovice - Příbram a dvě linky z Příbrami k Obecnici a Sádku. Systém PID se tak rozšíří o šest autobusových linek, které částečně nebo zcela nahradí 17 dosavadních linek středočeské integrované dopravy (SID).

Linky 392, 393 a 395 na páteřní trase Praha - Dobříš - Příbram nahradí nynějších 12 autobusových linek. Budou jezdit v pravidelných intervalech a po jejich zavedení se prodlouží provoz do pozdních večerních hodin - půjde o spoj od posledního metra. Poslední spoj z Příbrami pojede ve 23:15 a z Prahy v 0:35.

Zavedení nových linek si vyžádalo změnu trasy. V Příbrami se bude oběma směry jezdit kolem autobusového nádraží a bude zrušena zastávka Milínská a naopak zřízeny zastávky Čs. armády a Hořejší Obora. Přímé spoje Praha - Rožmitál pod Třemšínem, které jsou součástí linky 393, budou vedeny po trase ostatních spojů linky 393 kolem III. polikliniky, Školní ulice a nemocnice až do zastávky Drkolnov, Podbrdská a dále směr Bohutín. V Praze bude výstupní a nástupní zastávka přesunuta do terminálu Smíchovského nádraží. Dál bude fungovat zastávka Lihovar s přestupem na městské autobusové linky na pravý břeh Vltavy.

Autobusové nádraží v Rožmitále p. Tř. Snímek: archiv města

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode