Prima chystá reportáž o zámku

22.12.2015 14:43

Každý, kdo se dneska procházel rožmitálským náměstím, jistě zpozoroval redakční automobil televize Prima. Ani si nemusel příliš lámat hlavu, proč redaktorka Marcela Sobotková spolu s kameramanem do našeho města přijela. Ovšem – kauza zámek!

Naposledy se o chátrající rožmitálskou dominantu zajímala ČT2 v dubnu loňského roku (viz naše zprávy https://www.staryrozmital.cz/news/o-zamek-se-znovu-zajima-ceska-televize/ a https://www.staryrozmital.cz/news/ceska-televize-otevrela-znovu-kauzu-rozmitalskeho-zamku/ ). Samozřejmě se po odvysílání pořadu – stejně jako u dřívější medializace – nic pozitivního nestalo.

Většinový majitel Roderick Marshall mlčí a jeho právní zástupce mlží. V této souvislosti jistě stojí za připomenutí, že americký vlastník má do 31. prosince letošního roku předložit oddělení památkové péče Městského úřadu v Příbrami základní projekty na zabezpečovací a udržovací práce. Nestane-li se tak, bude mu opět vyměřena nejméně šestimístná pokuta. (Viz naše zpráva z letošního 12. října https://www.staryrozmital.cz/news/blyska-se-nad-zamkem-na-lepsi-casy/ ) .

Nejnovější reportáž o zámku a jeho současných i bývalých majitelích uvidíte v pořadu Očima Josefa Klímy na televizi Prima v lednu.

 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode