Pro I. ligu se bude stavět hala

01.04.2019 05:05

Na zasedání zastupitelstva Rožmitálu p. Tř. prošel těsnou většinou návrh na vybudování sportovní haly ve Starém Rožmitále na místě současného házenkářského hřiště. V nové klimatizované hale bude nejen nejmodernější hrací plocha a hlediště pro 300 sedících diváků, ale i zázemí včetně vytápěných šaten, posilovny, masérny a dokonce relaxační zóny s barem. Nejdůležitější ovšem je, že hráči už nebudou vydáni na pospas nevyzpytatelnému počasí.

Starosta, který je známým stoupencem Tyršova hesla „V zdravém těle, zdravý duch“, je rozhodnutím zastupitelstva nadšen, stejně jako místostarosta, jenž je zároveň předsedou tělovýchovné jednoty Spartak, do níž oddíl národní házené spadá.

Nová hala je však trnem v oku zastupitelům, kteří hlasovali proti její výstavbě. Architekt, autor pětisvazkové encyklopedie českých vesnic, je výstavbou haly, která zcela zničí už tak pošramocený pohled na romantický soubor farního kostela od jihu, přímo znechucen.

Připomeňme, že jsou to necelé čtyři roky, co byl sportovní areál rozsáhle zmodernizován. Stalo se tak díky slibu házenkářů, že se probojují z krajského přeboru znovu do II. ligy. Ostatně název rekonstrukce tehdy zněl přímo imperativně: „Zpátky do II. ligy!“ A skutečně – ve Starém Rožmitále se už hraje II. liga třetí sezónu.

Schválený záměr postavit krytou halu má podobný název: „Vzhůru do I. ligy!“. Má-li být ovšem postup do nejvyšší soutěže podmínkou pro stavbu haly, nemusí se zatím její odpůrci znepokojovat. Spartak Rožmitál se totiž pohybuje v dolní části druholigové tabulky, takže postup zatím nehrozí. Ale kdo ví, jak to bude za rok či za dva?!

Současné hřiště a ....

... vizualizace haly na stejném místě

Současný celkový pohled 

Studie vypracovaná českobudějovickým AD Atelierem, s nímž rožmitálská radnice spolupracuje

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode