Problém Cvokařská

26.04.2017 07:56

Soužití firmy Kemmler Electronic, jež sídlí v areálu bývalého Kovostaru na konci Cvokařské ulice, s lidmi, kteří v této ulici bydlí, není už drahnou dobu ideální. Chalupy po obou stranách ulice, které mají nejméně dvě stě let či více a jsou postaveny především z vepřovic, trpí otřesy při průjezdu nákladních aut, jež do objektu firmy zajíždějí. Navíc ani šířka ulice, která byla kdysi vhodná maximálně pro koňská spřežení a žebřiňáky, není ideální pro větší auta.

Přestože vlastnící firmy přijali opatření na zmírnění dopravní zátěže, stanovili určité dny v týdnu pro návoz či expedici materiálu, dopravce informují o maximální hmotnosti vozidla 8,5 tuny, nechali si vypracovat posudek u odborné instituce, občané stále upozorňují, že stav se nijak nelepší a dokonce se naváží i v noci. Mají také obavu, že s výstavbou nové haly to bude ještě horší (viz https://www.staryrozmital.cz/news/kemmlerovi-se-dari/ ).

Koncem února zaslal předseda osadního výboru Starého Rožmitálu Milan Hochmut radě města dopis podepsaný 24 obyvateli ulice, v němž žádal, aby se město zasadilo o zlepšení situace. Dopis i odpověď starosty města zveřejňujeme v rubrice Osadní výbor, viz https://www.staryrozmital.cz/osadni-vybor/ . Starosta Ing. Josef Vondrášek k dopisu ještě přidal slib, že nechá v ulici instalovat kameru napojenou na policii, zda nedochází k porušení vjezdu vozidel nad 8,5 t a překračování maximální přípustné rychlosti 30 km v hodině.

K problému Cvokařská připravujeme delší materiál, v němž mimo jiné osvětlíme, proč si naši předci postavili výrobní areál družstva, v němž nyní působí Kemmler Electronic, právě tam, kde je a další méně známé skutečnosti.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode