Proč by neměl Rožmitál sestoupit z II. ligy

03.06.2018 21:50

Přestože naši házenkáři získali v posledních čtyřech kolech II. ligy jen dva body, není jejich situace v tabulce až tak špatná, i když nasbírali zatím jen 15 bodů.

V II. lize národní házené totiž hodně záleží na tom, kdo sestoupí z I. ligy. A letos – kdy už základní část I. ligy skončila – sestupují dva moravské týmy: SKK Vítkovice a SK Veselí na Moravě. To tedy znamená, že do naší české skupiny II. ligy žádný tým z nejvyšší soutěže nesestupuje.

Do II. ligy postupují ze tří oblastních soutěží (západočeská, středočeská a severočeská) vždy vítězové. A Čakovice se vrátí do I. ligy. A tak z téhle motaniny vyplývá, že z naší české II. ligy budou letos sestupovat jen dvě mužstva.

Nám by stačilo v neděli získat jeden jediný bod proti béčku Žatce, které už je odsouzeno k sestupu. A máme to v suchu!

Nesmíme totiž zapomínat, že Svaz národní házené trestá ligová mužstva, která nemají v mistrovských mládežnických soutěžích alespoň dvě věkové kategorie stržením bodů. My víme, že nám bude na konci v tabulce stržen jeden bod. Ale takovým Nýřanům, které mají více mládežnických družstev, žádný bod stržen nebude. A – kdybychom v posledních třech kolech vyšly úplně naprázdno a Nýřany získaly naopak plný počet bodů, tak bychom měli smůlu, i když jsme oba vzájemné souboje vyhráli. A proč se věnujeme béčku Nýřan? Protože to má vedle už jistého sestupujícího béčka Žatce nejvíce na kahánku. U Litic a Litohlav předpokládáme, že do nižší soutěže nesestoupí.

Můžeme tedy shrnout, že II. liga bude pro Starý Rožmitál zachráněna a na podzim nastoupíme už do svého třetího ročníku.

Kdo má rád detektivky, může studovat tabulku II. ligy tři kola před koncem v rubrice Házenkáři.

 

Ilustrační foto z utkání Spartaku proti TJ Litohlavy v polovině května

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode