Prodá majitel rožmitálský zámek? – 3/8

27.08.2018 07:12

Tvrzení pana Marshalla, že chce zámek prodat, potvrdila ředitelka CNT Eva Heyd i v červencových Třemšínských listech: „Během (lednového) jednání se ukázalo, že současný majitel se snaží zámek prodat, a proto není připraven k zásadním investičním počinům a k velkým opravám.“

Marshallovo vyjádření je však nutné v kontextu celé kauzy brát s jistou rezervou, jelikož nikde, a to jsme opravdu hledali všude, nikde nabídka na prodej není. Navíc podle našich informací není ani známa cena, kterou současný majitel požaduje. Možná, že pan Marshall nabídl zámek zpět městu a to jej nechce. Možná, že by byl i jiný kupec, ale kupujte něco, když ani nevíte, kolik by to stálo!

Suma sumárum tedy lze vyvodit: Opět je to ze strany vlastníka zámku asi jen mlžení. Tak jako pan Marshall před dvěma lety tvrdil e-mailem televizi Prima, že jen zastupuje americké investory, kteří se už budou zámku věnovat. Tak jako kdysi před lety prostřednictvím jednatele firmy Ing. Havlase maloval krásnou budoucnost zámku (panem Havlasem autorizovaný příspěvek čtěte na https://www.staryrozmital.cz/news/do-stejne-reky-dvakrat-nevstoupis1/ ). Tak jako chodí slibovat - aby oddálil pokuty - na odbor památkové péče Městského úřadu v Příbrami. A tak bychom mohli pokračovat.

Rožmitálský zámek je ale pro pana Marshalla okrajovou záležitostí. Samozřejmě ví, že historické památky, muzea a další kulturní zařízení jsou většinou ztrátové, někdy jen s odřenýma ušima na sebe vydělají nějaké peníze. A ty je tedy nutné získat někde jinde.To ale zase až zítra.

Pohled na nádvoří ze zámecké věže (duben 2018)

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode