Prodá majitel rožmitálský zámek? – 6/8

30.08.2018 03:58

Když jsme nemohli pana Marshalla dostihnout, aby mu pošta doručila otevřený dopis s podpisy, vydali jsme se vloni v prosinci na adresu jeho trvalého bydliště osobně. Historická budova na Haštalském náměstí č. 3 v Praze má na zvoncích i jméno pana Marshalla. Na zvonění však nikdo nereaguje, když v tom přichází stará paní, co tu dělá v kanceláři. Ví, že se tu pan Marshall vyskytuje, ale nikdy ho neviděla a ani nevybírá poštu.

Posílá nás tedy za majitelem domu – na Římskokatolickou farnost u kostela Matky Boží před Týnem v Celetné ulici. Chtěli bychom na pana Marshalla spojení, ale mladý novic nám říká, že mají také problém se s ním spojit a že neví, kde by byl.

A tak jsme o zprostředkování kontaktu požádali e-mailem vikáře farnosti, kterému jsme napsali o problémech s rožmitálským zámkem. A dostali jsme tuto odpověď: „Bohužel kontakt na pana Marshalla nemám ani já. Možná ten, kdo Vám tuto mylnou informaci dal, ví více. Také bych byl rád, kdyby adresa pana Marshalla fungovala, leč neděje se tak. Nám se pošta rovněž vrací. Víc určitě musí vědět na zámku, který je jeho majetkem, a pokud vím, někdo tam bydlí (naše pozn.: na zámku v prosinci 2017 už rok správce nebydlel). Zřejmě je s ním častěji v kontaktu. U nás pan Marshall pouze umořuje investice. Je mi líto, ale telefon už vůbec nemám.“ V dalším e-mailu na naši poznámku, jak velké je v Rožmitále trápení se zámkem, pan vikář odpověděl: „To je mi moc líto, už proto, že mám podobný problém s panem Marshallem, třebaže nesrovnatelně menší. Kéž je lépe!“

To, že pan Marshall umořuje investice, tedy znamená, že si předem pro církev vynaloženou práci i finance vybírá, asi mimo jiné, formou neplacení nájemného. Už od roku 1990 totiž poskytoval právní služby církvi, mimo jiné Arcibiskupství pražskému, a v Praze se podílel na rekonstrukci několika církevních budov. 

Římskokatolická farnost u kostela Matky Boží před Týnem

Haštalské náměstí 3 - podle obchodního rejstříku trvalé bydliště pana Marshalla

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode