Prodá majitel rožmitálský zámek? – 7/8

31.08.2018 05:49

Vztah a napojení pana Marshalla i paní Mruškovičové na katolickou církev je tedy jasnou záležitostí. O to smutnější je, že Arcibiskupství pražské dává od rožmitálského zámku ruce pryč, neboť podle obchodního rejstříku už s ním nemá co do činění.

V této souvislosti je zajímavá anketa Kdo je doopravdy majitelem zámku, kterou jsme vyhlásili na tomto webu na jaře 2016 *). Ankety se zatím zúčastnilo přes čtyři sta čtenářů a výsledek? Třicet devět procent respondentů si myslí, že majitelem je i nadále Arcibiskupství pražské. Podle Obchodního zákoníku je to samozřejmě možné.

Předchozí myšlenka je sice čirou spekulací, ale zapadá například do kontextu vyjádření pražského arcibiskupa Dominika Duky, který 19. prosince loňského roku řekl ve vysílání ČT24, že církev se dívá na věci perspektivou desetiletí, ba staletí.

Budeme-li spekulovat dále: Proč se majitelé zámku tak vehementně vyhýbají zásadnímu rozhodnutí a svoji činnost jen zamlžují? Jednou to jsou tajemní američtí investoři, po druhé údajná snaha zámek prodat, aniž o tom kdokoli ví a po celých 20 let jen sliby a sliby.

Pan Černý z Prahy nám už vloni napsal, že celý příběh rožmitálského zámku na něj dělá dojem, že tzv. vlastníci zámku jsou jen nastrčené figurky a opravdovým majitelem je někdo jiný. Jeho domněnku jsme dlouho považovali za čirou fantazii, ale jak se zdá ty nejfantastičtější věci jsou mnohdy zcela prosté.

*) https://www.staryrozmital.cz/kauza-rozmitalsky-zamek/anketa-kdo-je-doopravdy-majitelem/

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode