První turnaje nejmladších házenkářů

15.09.2019 20:41

Letošní první turnaj starších přípravek Spartaku Rožmitál, oddílu národní házené, se včera odehrál jako rozřazovací. Hrálo se v Plzni-Újezdě a v Litohlavech.

Po absolvování základních skupin - v Plzni hrálo osm týmů a v Litohlavech devět - se hrála nadstavba, kdy se v Plzni utkala družstva umístěná na 1. - 4. místě po základní části a v Litohlavech hrály týmy umístěné na 5. - 8. místě. Výsledky zápasů odehraných s družstvy ze základních skupin zůstaly započítány.

Do tohoto ročníku starších přípravek Spartak přihlásil dva kolektivy, jedno družstvo chlapců a jedno družstvo děvčat. Všichni odehráli základní skupinu v Plzni-Újezdě.

Tým chlapců prošel základní skupinou suverénně. V sedmi zápasech si připsal sedm vítězství. Postupně porazil Záluží (4:2), Tymákov (7:5), Pletený Újezd A (5:2), Vřeskovice (12:1), Všenice (11:3), Pletený Újezd B (6:0) a Rožmitál B (5:2).

Po příjezdu postupujících družstev z Litohlav, se ale chlapcům vedlo o něco hůře. Prohráli právě s TJ Litohlavy (2:11), dále ale porazili Přeštice A (7:5) a Nezvěstice A (5:2). Poslední zápas proti Nezvěsticím B prohráli (3:6). V celkovém součtu to bohužel vzhledem k vyrovnané špičce stačilo "pouze" na čtvrté místo. Zvítězily Nezvěstice B před TJ Litohlavy a na třetím místě skončily Nezvěstice A.

Kolektiv rožmitálských dívek hrál letos poprvé (když nepočítáme jediný odehraný loňský turnaj na domácí půdě, kdy děvčata startovala mimo soutěž). V základní skupině si děvčata připsala dvě vítězství. Porazila Pletený Újezd B (5:1) a Vřeskovice (9:1). Podlehla však Tymákovu (0:3), Pletenému Újezdu A (2:2), Všenicím (1:5), Záluží (1:5) a Rožmitálu A (2:5).

Po skončení základní skupiny tedy děvčata odcestovala do Litohlav, kde už se jim dařilo lépe. Porazila Kyšice A (3:2, Kyšice B (4:2) a Přeštice C (2:0). Dále remizovala s Přešticemi B (3:3) a na závěr prohrála s béčkem Litohlav (1:5). I přes tuto prohru děvčata zakončila účinkování v Litohlavech na třetím místě.

Sestava a branky děvčat: Natálie Konvičková - Tereza Kašparová (3 branky), Jana Převrátilová (3 branky), Lucie Beranová (11 branek), Dominika Hásková (1 branka), Matylda Šourková (6 branek), Amálka Trefná (5 branek), Barbora Matoušková (4 branky), Dorotka Šourková. Trenéři Monika Šourková a Petr Šourek

Sestava a branky chlapců: Radim Dražan - Matěj Blažek (2 branky), Tomáš Horák (14 branek), Martin Horák, Šimon Hrdina (2 branky), Vašek Hudeček (5 branek), Patrik Metlička (46 branek). Trenéři Gabriela Horáková a Lucie Součková.

 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode