Řádění výrostků ve skateparku se už řeší na okresní úrovni

01.08.2020 00:03

Chování části rožmitálské (či snad odjinud?) mládeže se už dostalo až na okresní úroveň. Včerejší Příbramský deník hned na první stránce píše o vandalském chování jedinců, kteří nevyužívají, ale spíše zneužívají skatepark ve Starém Rožmitále k neurvalému řádění.

Situaci se skateparkem se věnují i srpnové Třemšínské listy, z nichž citujeme:

„Město vynakládá spoustu peněz na údržbu sportovišť a míst pro příjemné a aktivní trávení volného času. Už několikrát jsme informovali o neutěšeném stavu v skateparku, který jeho uživatelé ničí a zanášejí nepořádkem (...). Tento stav není na chlubení, dělá městu ostudu a vandalové by se měli nad sebou zamyslet.

K neudržitelné situaci se vyjádřil i starosta Ing. Josef Vondrášek: „Utrhaná prkna z laviček, různé malůvky, pravidelná záplava odpadků mimo koše, rozervané oplocení kolem požární nádrže, to je jen malý výčet škod, které už vandalové ve skateparku způsobili. Věřím, že je ve městě dost rozumných lidí, kteří nepořádníky upozorní na nevhodné chování. Přece nebudeme vše oplocovat. Zájem o udržování pořádku musí mít také osadní výbor.“

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode