Radostné bilancování

12.03.2017 05:55

Zpráva o činnosti oddílu národní házené Spartaku Rožmitál přednesená předsedou oddílu Ing. Petrem Pazderníkem na výroční členské schůzi, která se uskutečnila 11. března 2017:

Úspěšné tažení ligou

Oddílu národní házené a hlavně hráčům A týmu se podařilo splnit název projektu nového povrchu házenkářského areálu, který se jmenoval: „Zpátky do II. ligy - Rekonstrukce a modernizace hřiště pro národní házenou a víceúčelové hřiště".

Oblastní přebor v loňském ročníku vyhráli naši muži s náskokem pěti bodů nad druhými Přešticemi. Nyní tedy v tomto soutěžním ročníku hraje druhou ligu skupiny A.

Druhá liga se v Rožmitále hrála pouze jednou v soutěžním ročníku 2008-2009, tehdy jsme skončili na předposledním 11. místě a sestoupili zpátky do oblastního přeboru.
V tomto ročníku jsme po podzimní části v polovině tabulky na 6. místě s 10 body, což nám dává naději, že se ve druhé lize udržíme. V celé druholigové soutěži máme nejvyšší diváckou návštěvnost, průměrně zavítá na zápas 91 fanoušků.

Mladší žáci hrají pravidelnou soutěž

V červnu, na konci minulé sezony, se na výborových schůzích řešilo přihlášení družstva mladších žáků do soutěže. Do této věkové kategorie jsme měli několik dětí z přípravky, ale na celý tým bylo dětí málo. Nakonec se problém podařilo vyřešit, přibraly se starší děti a vytvořilo se smíšené družstvo chlapců a děvčat. Podařilo se i vyřešit otázku, kdo tým povede. Nakonec se vedení družstva ujali Ing. Josef Hrdina a Pavel Brejcha. Děti hrají pravidelnou soutěž, přebor mladších žáků, ve které je deset týmů a po podzimní části jsou na 6. místě. Hrají stejně jako další čtyři družstva mimo soutěž, protože máme v družstvu i starší hráče.

Starší přípravka se účastní turnajů

Pod vedením Marka Hejry a Pavla Blažka trénuje starší přípravka, jež se účastní pravidelně turnajů. Na podzim děti hrály čtyři turnaje a v únoru další turnaj v hale. V loňském roce jsme 4. června pořádali na hřišti ve Starém Rožmitále turnaj starších přípravek, do jehož organizace se zapojili téměř všichni členové oddílu. Podle ohlasů zúčastněných týmů, patřil tento turnaj po organizační stránce mezi nejlepší. Letos plánujeme opět uspořádat turnaj starších přípravek, který měl by být na přelomu května a června.

Velký dík trenérům mládeže

Všem trenérům mládežnických oddílů určitě patří velký dík za jejich obětavou činnost, které se věnují ve svém volném čase. Zejména venkovní zápasy a turnaje o víkendu pro ně znamenají s dětmi celodenní výlet.

Spokojenost z Regionálního operačního programu

Žákovské týmy se daří organizovat i díky novému povrchu v házenkářském areálu. Přilehlé víceúčelové hřiště je mimo soboty každý den v odpoledních hodinách rezervované pro sporty jako je volejbal, nohejbal či malá kopaná. Rezervace hřiště je na stránkách oddílu www.nhrozmital.cz . Při kontrole z ROP (Regionální operační program), který spolufinancoval nový povrch areálu hřiště, byl systém rezervace a využívání hřiště kladně hodnocen.

V létě se na házenkářském hřišti uskuteční týdenní výcvikový tábor přeštické mládeže, ubytováni budou v tělocvičnách základní školy. V minulém roce na začátku července, proběhl týdenní výcvikový tábor juniorů a juniorek z celé České republiky. Kemp proběhl na hřišti ve Starém Rožmitále a na školním hřišti na základní škole.

Stromy ohrožují životy lidí

V okolí areálu hřiště řeší výbor házenkářů společně s osadním výborem vykácení napadených stromů okolo potoka. Žádost na vykácení výbor předkládal před rokem, v současné době, poté, co jeden strom v prosinci spadl, bylo několik stromů vykáceno. Problém je v tom, že nejbližší okolí potoka je Evropsky významná chráněná lokalita, a povolení k vykácení stromů musí dát krajský odbor životního prostředí.

Předseda oddílu Ing. Petr Pazderník a členové Eman Trefný st. a Monika Šourková se pravidelně účastní schůzí výboru Spartaku Rožmitál. Výbor oddílu národní házené se schází v průběhu sezony každý měsíc.

(Mezititulky redakce)

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode