Muži: Rožmitál - Raspenava 23:17 (13:11)

20.09.2020 19:17

Dnes přijel tým Jiskry Raspenavy do Rožmitálu k utkání II. ligy v národní házené pouze o sedmi hráčích a s náhradním brankářem a po třech prohrách v prvních třech zápasech soutěže. Dalo se tedy předpokládat, že domácí Spartak by měl bez problémů soupeře přehrát. První gól sice vsítili hned z prvního útoku domácí, ale Raspenava celý první poločas držela krok a v 23. minutě dokonce vyrovnala na 10:10.

Navíc především hráč s číslem 8 předváděl udivenému publiku nevídaně vtipné střely, které po hříchu musely skončit v síti. Rožmitálští házenkáři byli chvílemi značně nervózní, neboť duel se vůbec nevyvíjel podle jejich představ. První poločas skončil za stavu 13:11 pro Rožmitál a utkání zdaleka nebylo rozhodnuto.

Ve druhé půli ovšem hostům zvlhl poněkud střelecký prach, projevila se na nich únava a nepomohl jim ani druhý time-out, který spíš než kvůli poradě si vybrali proto, aby si oddechli. Domácí si s chutí zastříleli a na brankách se podíleli všichni útočníci. Náskok Spartaku utěšeně narůstal, chvílemi až na rozdíl pěti branek. Poslední gól vsítil Petr Šourek v poslední minutě a pečetil tak vítězství v poměru 23:17.  Rozhodčí Rauch vedl utkání energicky a objektivně a nepřipustil na hřišti žádné diskuze ani hrubé fauly. Ostatně oba týmy hrály velmi slušně.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Stoklasa, D. Franěk, J. Vondrášek - J. Pičman, R. Stöckl, J. Pazderník, P. Melichar, P. Šourek. Naše branky: Šourek 7, Stöckl 6, Pazderník 6, Pičman 4 - za hosty: Kobera 7, Hodovník 6, Málek 4

Po tomto utkání zůstane Raspenava bez bodu na konci tabulky, Rožmitál se posune patrně na šestou příčku se ziskem čtyř bodů ze tří zápasů. Ve Starém Rožmitále se bude hrát II. liga opět 10. a 11. října. V sobotu odpoledne přivítáme Spartak Modřany a v neděli TJ Žatec.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode